کد مطلب: 8823 تعداد بازدید: ۶۰۵

پرورش جنين از ديدگاه اسلام

سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲
 
شوراي عالي حوزه علميه قم
مركز مديريت حوزه هاي علميه خواهران
 
مدرسه علميه الزهرا سلام الله عليها
شهرستان بوشهر
 
تحقيق پاياني سطح دو (كارشناسي)
 
دري در صدف
پرورش جنين از ديدگاه اسلام
 
استاد راهنما
جواد اسماعيل نيا
 
 
 
استاد داور
شريعتي فر
 
 
 
پژوهشگر
مكيه حسن زاده
 
 
مرداد ماه 1391
چکیده
امیر المونین علی «عليه السلام»:
 «خير ما ورث الاباء الادب:
بهترین چیزی که پدران برای فرزندان به ارث میگذارند ادب و تربیت صحیح است.»
بحمداله تحقیق پایانی «پرورش جنین از دیدگاه اسلام» به اتمام رسید و از آنجا که در روایات اسلامی بسیار سفارش شده است که پرورش وتربیت فرزند باید قبل از باردار شدن زن باشد و این خود زمینه ای است برای پرورش انسانی مومن و کامل در آینده، به همین دلیل لازم دیدم یکی براساس علاقه قلبی و حس کنجکاویم در عالم پر غوغای جنین به اندازه وسع خودم به این تحقیق بپردازم باشد که مورد رضایت باری تعالی و شما عزیزان واقع گردد.
در فصل دوم معنای لغوی و اصطلاحی جنین و پرورش اهمیت تربیت در اسلام و تاریخچه جنین شناسی که علم به این مهم از چه زمان بوده است و آیا هنوز هم ادامه دارد یا نه؟ پرداخته شده است.
در فصل سوم عوامل موثر در پرورش بیان شده است.
در بخش اول عوامل وراثتی توضیح داده شده است در ابتدا مفهموم وراثت و به دنبان آن قانون وراثت از ژنها که عامل انتقال وراثتند، کودک شبیه چه کسی خواهد بود، تغییر عامل وراثت، آیا وراثت در والدین محدود می­گردد.
و وراثت از دیدگاه قرآن بررسی شده است و نقش مهم آن در پرورش جنین می باشد، در بخش دوم این بخش انتخاب همسر به عنوان عامل مهم در تربیت نسلی سالم و صالح ذکر شده است. زیرا تربیت فرزند از ابتدا در کانون گرم خانواده شکل خواهد گرفت.
و یکی دیگر از عوامل موثر بر پرورش جنین تاثیر عوامل جوی است که در بخش سوم به آن پرداخته شده است، گفتار اول این فصل عوامل طبیعی و تاثیر اشعه ماوراء بنفش، اشعه مجهول، اشعه مادون قرمز، اشعه گاما، تاثیر الکتریسته موجود در هوا می باشد که هر کدام بطور جداگانه توضیح داده شده است.
در گفتار دوم بخش سوم به مکروهات حین آمیزش، اوقاتی که عمل جمع مکروه است، اوقاتی که عمل جماع مطلوب است بیان شده است بدلیل اهمیت آن بخصوص در روایات اسلامی در گفتاری جداگانه مطرح شده است.
و اما  فصل چهارم و فصل آخر به نقش والدین و پرورش جنین از دیدگاه روان شناسی اسلامی است که بدلیل حساسیت موضوع ابتدا در فصل اول آیات مربوط به جنین شناسی در قرآن بیان و در فصل دوم قرآن و جنین شناسی که در طی دو گفتار مراحل نمو جنین از دیدگاه قرآن و گفتار دوم مراحل رشد تکاملی جنین بر اساس آیات قرآنی بررسی شده است که در قرآن پیدایش را بطور خارق العاده ای بیان می کند و از آغاز رشد، نمو رویانی، تا دوره جنین که اینها حاکی از قدرت خداوندی عظیم و مقتدر است، خداوندی که شگفتی خلقت از آن اوست.
و فصل سوم نفش و الدین در پرورش جنین بیان شده است که در طی سرگفتار آمده گفتار اول نقش مادر در تولد، نطفه، سعادت و شقاوت و گفتار دوم در مورد نکات بهداشتی که مادر باید در دوران بارداری رعایت کند و گفتار سوم، نقش تغذیه، باید و نباید های دوران بارداری، تقوای مادر بیان شده است، باشد که مورد رضایت باریتعالی و شما عزیزان واقع گردد.