کد مطلب: 8802 تعداد بازدید: ۶۴۱

آسیب هـای اجتمـاعی طـلاق

سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲
 
شورای عالی حوزه علیمه قم
مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران
مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها)
شهرستان بوشهر
 
تحقیق پایانی سطح دو (کارشناسی)
 
 
عنـوان:
آسیب هـای اجتمـاعی طـلاق
 
استاد راهنما:
سرکار خانم فاطمه لشکری
استاد داور
جناب آقای خدری
پژوهشگر
کبری سیاه منصوری
 
پاییز 1391
 
چکیـده
حقوق خانواده یکی از مهمترین و جالب ترین بخش های حقوق مدنی است که جنبه حقوقی صرف ندارد بلکه آمیخته با مسائل اجتماعی و اخلاقی و مذهبی است و بیشتر قواعد آن مربوط به نظم عمومی و اخلاق حسنه است و از این رو با دیگر بخش های حقوق مدنی تفاوت دارد . اهمیت حقوق خانواده تا حد زیادی ناشی از ارزش و مقام والای خانواده است، که یکی از این حقوق طلاق است. طلاق بریدن پیوند مقدسی است که همواره با هزاران امید و آرزو شکل گرفته است.
بررسی مسأله طلاق از دیدگاه های گوناگون می تواند در کاهش این بلای اجتماعی مؤثر باشد و از این رو مسأله بریدن پیوند ازدواج همواره مورد توجه اندیشمندان و حقوقدانان و مربیان جامعه بوده و دلسوزان و مصلحان را به تلاشهای فرهنگی و اجتماعی برای جلوگیری از گسترش و افزایش این آفت همدلی وا داشته است. نویسنده نیز به همین هدف نوشتار حاضر را تدوین نموده است.
گاهی در اثر عوامل مختلف ، زمینه روحی به وضعی در می آید که پدید آمدن یک اختلاف جزئی و نزاع کوچک  حس انتقام را آنچنان شعله ور می سازد که فروغ عقل و وجدان را خاموش می کند و غالباً تفرقه های خانوادگی در همین حالات رخ می د هد اما بسیار می شود که اندک مدتی که از این کشمکش گذشت زن و مرد به خود آمده و پشیمان می شوند خصوصاً از این جهت که می بینند با متلاشی شدن خانواده در مسیر ناراحتی های گوناگون قرار خواهد گرفت .
آسیب در لغت به معنای: آفت، بلا، عیب و نقص یا شکستگی که به سبب ضربت و زخم پیدا می شود.
اجتماعی: کار که به اجتماع و به همگان بستگی داشته باشد و آنچه مربوط به گروهی باشد که با هم زندگی می کنند.
طلاق: در لغت به معنای گشوده شدن گره و رها شدن است.
کلمات کلیدی: آسیب- طلاق- اجتماع