کد مطلب: 8675 تعداد بازدید: ۳۷۹

بررسي زينت وخودآرايي زن ازديدگاه قرآن وسنّت

یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲
محقق:لیلا مصفایی
 
چکیده :
موضوع این تحقیق بررسی زینت وخودآرایی زن ازمنظر اسلام است که به مساله زینت وخودآرایی که یک سنّت ومنش خدایی است ودر حد اعتدال بودن ودر حریم خانواده بودن آن رابیان نموده وحدود وثغور آن را نیزتعیین وبابرنامه های دقیق وهمه جانبه ای که برای زندگی مسلمانان در زمینه های  گوناگون ارائه نموده است وآنها را از گرفتارشدن در راه وروشهای غلط وآداب وسنتهای نادرست مصونیت بخشیده است.هدف از آن تحکیم بنیاد مقدس خانواده وجلوگیری از انحراف های  جنسی و عوارض سوءناشی از آن ،تامین سلامت وامنیت اجتماعی ،کمک به پاک سازی محیط وکاهش مفاسد اخلاقی است.
ضرورت در این است که زنان میل به خودآرایی وتمایل به نمایش خود وظرافت های بدن شان دارندواگر عفت درونی وکنترلی نباشد،تا جایی پیش می روند که میخواهند عریان باشند.ودودآن به چشم همگان خواهد رفت وزمینه سازی برای بسیاری از جرایم ایجاد خواهد شد.در اهمیت زینت وخودآرایی همین دانسته شود که اگر این میل درست بکار گرفته شود ثمرات مطلوبی داشته ودر مسیرکمال زن ومرد موثرخواهد بود.
سوالاتی در این پژوهش بیان شده از جمله : زینت وخودآرایی زن درقرآن وسنت چه جایگاهی دارد؟
دراین پژوهش که به روش ماهیت توصیفی وتحلیل محتوی است وگردآوری اطلاعات آن کتابخانه ای است. منابع قرآنی،مانندتفسیرمجمع البیان،صافی،هدایت،المیزان،نور،نمونه و منابع حدیثی ازجمله اصول کافی، میزان الحکمه ، نهج الفصاحه، بحارالانوار،وکتب مرجع،قاموس قرآن،مفردات راغب،واینترنت،وغیره دراین پژوهش مورد استفاده قرارگرفته ،وطی سه بخش به بررسی زینت وخودآرایی زن پرداخته شده است.
 
 
فصل اول مربوط به کلیات تحقیق است ودر فصل دوم به تجزیه وتحلیل سوالات پرداخته  می شود،ودربخش اول به کیفیت زینت وخودآرایی زن ازمنظراسلام ،ودربخش دوم به ارتباط عفاف با زینت و خودآرایی  ودر بخش سوم به آرایش وخودآرایی همسران ازدیدگاه اسلام پرداخته می شود.
 بنابراین این نتیجه بدست می آید که اسلام زینت وخودآرایی را منع نکرده بلکه طبق شرع اسلام ودر برابر محرم پسندیده وآن را باعث تحکیم بنیان خانواده دانسته است.
کلید واژه:«زینت،خودآرایی ، زن ، آرایش،اسلام».