کد مطلب: 8669 تعداد بازدید: ۴۵۲

بررسي جايگاه تغذيه ازمنظر آيات و روايات

یکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲
محقق:معصومه تاجيك
 
چکیده
تغذیه در حفظ سلامتی و پیشگیری از مرگ وبیماری اهمیت زیادی داشته ، زمانی که بیماری یا صدمه اتفاق می افتد ، یکی از عوامل اساسی در ارتقاء سلامتی و مقاومت بدن ، تغذیه مطلوب است. بیماری های قلبی ، سرطان و سکته از جمله مواردی هستند که می توانند منجر به مرگ شوند و این عوامل با استفاده مکرر از تغذیه ی غیر بهداشتی و ناسالم ارتباط دارند.
در آموزه های دینی نیز غذا و تغذیه مورد توجه قرار گرفته ، بطوری که مبداء پیدایش غذا از جانب خداوند بوده ، قریب به 285 آیه ی قرآنی و دهها روایت از معصومین ( علیهم السلام ) بر اهمیت غذا و تغذیه دلالت کرده است .
بدون تردید اسلام اهمیت زیادی به آنچه که می خوریم می دهد و طعام حلالی را که وارد بدن ما می شود، مایه ی پاکی ، و قوت برای قدم برداشتن در راه خدا دانسته ، اما از آنجا که افراد موظفند سلامتی خود را حفظ کنند و از هر گونه بیماری مصون و در امان باشند ، آگاهی از اصول تغذیه صحیح به منظور برخورداری از نعمت تندرستی و تغذیه مناسب ، امری اجتناب ناپذیر و ضروری برای همگان می باشد . و با نظر به اهمیت این موضوع ، پژوهش حاضر طوری گردآوری شده است که در مقایسه با کتابها و مقالات دیگر از جهتهایی دارای برتری می باشد ، از جمله ؛ بعداز ارائه ی فصل کلیات ، به چیستی و ماهیت تغذیه از دیدگاه علم روز و آیات و روایات اسلامی و پس از آن به معرفی انسان و تغذیه و رابطه ی این دو باهم پرداخته و اینکه چه تاثیراتی می تواند تغذیه بر انسان داشته باشد و بررسی انواع غذاها از جمله ، غذاهای حلال و حرام را که محور اصلی کار در این بخش بوده ، و به انواع طبع و مزاجها اشاره شده است . و در فصل آخر به خواص میوه ها و غذاهای موجود در قرآن کریم پرداخته شده که از جهت بسیار بالایی دارای اهمیت بوده و همچنین در ادامه به روایات گهربار اهل بیت ( علیهم السلام ) ، و دیدگاه علم پزشکی که با بررسی و تحقیقات دانشمندان و پزشکان که به صورت کتابخانه ایی و استفاده از سایتهای مناسب اینترنتی به روش توصیفی –تحلیلی و با تعداد 70 منبع گردآوری شده است .
مساله تغذیه یکی از مسائل حیاتی و ضروری بوده که از دیرباز توجه بشر را به خود جلب کرده ، تغذیه آن قدر ضرورت دارد که ساختار روحی و روانی انسان را تحت تاثیر خود قرار داده ، و اگر ذره ایی از غذای ناسالم و حرام در برنامه غذایی استفاده گردد ، مسیر زندگی انسان را تحت سیطره ی خود قرار داده وبه ضلالت و گمراهی سوق می دهد.
و در پایان به محدودیتها و پیشنهاداتی که در این راستا موثر بوده پرداخته شده است .