کد مطلب: 8617
تعداد بازدید: ۳۵۳
بررسی نقش تقوی در رستگاری انسان از منظر قرآن و سنت
چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲
بررسی نقش تقوی در رستگاری انسان از منظر قرآن و سنت
محقق:کبری جماله
چکیده
این پژوهش را جع به نقشی است که تقوی وپرهیزگاری در رسانیدن انسان به رستگاری دارد.
مشتمل بر شش فصل ودر پایان نیز نتیجه گیری بحث مطرح شده است.
تقوی به عنوان یکی از ملکات وفضایل ویژه اخلاقی علاوه براهمیت فوق العاده ای که درمتون دینی مابرای آن قائلند ،از نقش بسیار مهم وحساسی نیز در بحث فلاح برخوردار است.
تقوی که معادل آن در زبان فارسی ، پرهیز گاری ویاهمان پرهیزکاری می باشد به معنای یک نیروی کنترل درونی است که انسان را در مقابل گناهان وطغیان نفس قوی و مصون نگاه می دارد تا انسان مرتکب خطا وگناه نشود وخویشتن داری است از هرآن چه که انسان را به گناه وا می دارد.
تقوی چیزی است که در قرآن وروایات بسیار بدان اشاره شده ویکی از پرکاربردترین تعبیرات در لسان دین ما می باشد .خصوصاً تعبیراتی نظیراین که همه نصیحت ها در تقوی جمع است ؛تقوی بالاتر از ایمان واساس ومحور اخلاق است ؛ همین خود گویای ضرورت واهمیت فوق العاده تقوی است.
تقوی دارای منشأ وریشه ،صُوَر ، وجوه ، ارکان ، مراتب ، مراحل ، در جات ، ابعاد وانواع واقسام متعددی می باشد .ویژگی ها وخصوصیات اهل تقوی ومتقین به طور کامل در متون دینی ما وارد شده وعلاوه برآن در قرآن وروایات پاداش های متقین وپرهیز گاران نیز در دوجهان به زیبایی بیان شده است.
تقوی نه تنها یک خصیصه اخلاقی است ، بلکه توشه و وسیله ای است که آدمی برای رسیدن به رستگار ی سخت بدان نیاز مند است.وبدون آن رسیدن به فلاح غیر ممکن است . تقوی توشه راهی است که برای روندگان به سوی ایزد یکتا لازم ،بلکه ازضروریات اولیه مسیرالهی است.